24 Ocak 2014 Cuma

Elektrikli Tork Anahtarı Alman Malı Juwel berger marka Model TES-351-354K 360- 3500 Nm arası sıkma tork güçü


ModelBirimTES-84TES-104TES-244TES-354TES-504TES-604TES-904
Tork Gücü (Maks.)Nm8501.2002.5003.5005.0006.00010.000
Tork Gücü (Min. )Nm1502803603607008001.024
Kare sürücü (A)inç3/4″- 1″1″1″1 ½1 ½
Şanzıman çapı (D)mm8888888888130130
Cihaz boyu (H)mm540540570580630615645
Net ağırlıkkg88,29,510,412,615,918,9
Destek ayağıkg1,61,61,63,53,55,75,7
Boşta dönüş hızıd/d161410936,52,5


ÜRÜN GARANTİLİ- BAKIMDAN GEÇİRİLMİŞ- KALİBRASYON SERTİFİKALI- İKİNCİ EL- SIFIRIN YARI FİYATINA- 1 ADET. 

Yüksek Torklama Hassasiyeti ± % 3,5
TES serisi Juwel elektrikli tork anahtarları ileri Alman teknolojisinin ürünüdür. Yük sensörüyle donatılan bu ekipmanlar seçilen tork değerine ulaştığında otomatik olarak durma özelliğine sahiptirler. Bu özellikleri sayesinde hızlı ve hassas torklama işlemlerinde için uygun cihazlardır. Bu cihazlar, vidalama işlemlerinde sürekli tekrarlanabilen torklama hassasiyeti ± % 3,5 dur.

Sıkma ve sökme özelliği
Juwel elektrikli tork anahtarları ileri ve geri özelliği olan şanzımana sahiptir. Bu nedenle sökme işlemleri için de kullanılabilir. Ancak, makinenin sökme işlemlerinde yoğun olarak kullanılması önerilmez. Çünkü, sökme işlemlerinde zamanla yuvasına kaynayan somunların sıkılığı, makinenin tork kapasitesinin üzerinde olabilir. Böyle durumlarda yoğun olarak kullanılan elektrikli tork anahtarının mekanık aksamındaki hızlı aşınmalar makinenin ömrünü kısaltır.

Hızlı ve yavaş torklama
Juwel elektrikli tork anahtarları, hem sıkma hem de sökme yönünde hızlı ve yavaş olmak üzere iki vitese sahiptirler. Seçim panelinde bulunan 00-99 rakamları ile iki vites kombinasyonu 200 farklı tork seçeneği oluşturur. Yüksek torklu vidalama işlemlerinde yavaş torklama işlemlerinde birinci vites, hızlı torklamalar da ise ikinci vites kullanılır. Her makine için kalibre edilmiş torklama tablosu bulunur. Kullanıcı bu tabloya göre torklama değerlerinin seçimini yapar.

Otomatik Geri Dönüş
Juwel tork anahtarları standart olarak otomatik geri dönüş sistemi ile donatılmışlardır. Sıkma işleminde tork değerine ulaşıldığında destek ayağının otomatik olarak serbest kalması özelliği otomatik geri dönüş olarak adlandırılır. Otomatik geri dönüş torklama süresini kısaltır. Binlerce civatanın torklanacağı projelerde otomatik geri dönüş kullanıcının daha seri çalışmasına olanak sağlar. Zaman kazandırır.


Tork anahtarı seçimi
Elektirikli tork anahtarı, genel olarak sayıları binlerle ifade edilelen yoğun vidalamaların bulunduğu işlemler için tercih edilir. Çelik bina ve köprü imalatı, rüzgar türbinlerinin montajı elektrikli tork anahtarlarının alternetifinin olmadığı sektörlerdir.
Tork anahtarı seçimi yapılırken uyulmasi gereken en önemli kural, seçilen makinenin kapasitesinin torklama yapılacak değerin en az %25 üzerinde olması kuralıdır. Hiçbir tork anahtarı, maksimum kapasitesinde sıkmış olduğu somunları sökemezler. Fizik kuralları gereği , somunlar sıkma işlemi tamamlandığında uygulanan tork gücünün üzerinde bir değerde konumlanırlar. Bu nedenle aynı somunu sökmek için daha güçlü bir makineye ihtiyaç duyulur.



Çok parçalı şanzıman gövdesi
Juwel elektrikli tork anahtarlarında standart ve ağır hizmet olmak üzere iki farklı şanzıman tipi bulunur. Ürün Kodu 5 rakamıyla biten (TES-TEWS *05) makinelerin şanzımanlar ağır hizmet işlemleri için güçlendirilmiş şanzıman ile satışa sunulur. Bu şanzımanlarda dişli yapısı hem güçlendirilmiş hem de özel rulman ve burçlarla yataklanmıştır. Bu tip makineler, özellikle binlerce sıkma işleminin yapıldığı rüzgar türbin montajları için tasarlanmıştır. Güçlendirilmiş şanzıman gövdeleri ayrıca üç parçadan oluşur. Herhangi bir mekanik hasar oluştuğunda gövdenin yanlızca hasar gören parçasını parçasını değiştirmek yeterli olur. Hasar durumunda servis ve yedek parça maaliyet düşer.



Ergonomik Tutma Kolu Tasarımı
Juwel elektrikli tork anahtarları Eibenstock firmasının elektrik motoru ile donatılmıştır. Tork anahtarı tutma kolu, kullanışlı, ve el ile kolayca kavranacak şekilde tasarlanmıştır. Çalıştırma tetiği, ileri geri yön ayar mandalı, tetik sabitleme düğmesi çok ergonomik olarak yerleştirilmiştir. Tek el ile bütün bu düğmeleri kumanda etmek mümkündür.



Kalibrasyon geçerlilik etiketi
Juwel elektrikli tork anahtarları bir yıl geçerli uluslararası geçerliliği olan kalibrasyon sertifikası ile sevk edilir. Bu sertifikaya referans olarak geçerlilik süresi cihazın üzerindeki kalibrasyon etiketi ile görsel hale getirilir. Elektrikli tork anahtarlarının kalibrasyon geçerlilik süreleri 12 aydır. Her yıl yenilenmesi gerekir. Ancak elektrikli tork anahtarları her tamir ve bakım işleminden sonra da kalibre edilmesi zorunludur. Elektrik aksamında değiştirilen parçalar, kömür veya rotor gibi cihazın giriş gücünü değiştireceğinden, tork değerleri üzerinde de değişikliğe neden olabilir. Bu nedenle Surkon’da tamire gelen her cihaz kalibre edilerek sevk edilir. Satıştan sonraki ilk kalibrasyon ücretsizdir.

Tork Ayar Paneli – 200 Farklı Tork Seçeneği
Juwel elektrikli tork anahtarlarında standart olarak 200 farklı tork seçeneği bulunur. Tork seçimi 0-99 rakamları ve iki vites kombinasyonu ile gerçekleştir. Düşük değer düşük tork, yüksek değer yüksek tork anlamına gelir. Birinci vites yavaş ancak yüksek tork, ikinci vites hızlı ancak düşük torklama işlemleri için kullanılır. Her makine için gücüne göre özel torklama tablosu bulunur. Bu tablolarda 0-99 arasındaki bütün rakamların birinci ve ikinci vites seçeneğine göre tork değerleri bulunur. Kullanıcı bu tablo yardımı ile seçimini yapar. Torklama tablosu makine ile birlikte sevk edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımda

Fotoğrafım
Otomotiv Garaj Ekipmanları, Solar Enerji Elektrik Üretim Panelleri, Prefabrik Evler, Elektrikli Arabalar....